Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Wydrukuj przepis
Frittata z boczkiem i świeżym szpinakiem
Czas przygotowania
10
minuty
minut
Czas gotowania
35
minuty
minut
Rodzaj:
Breakfast
Porcje:
2
porcje
Składniki
8
jajek
250
g
boczku
250
g
świeżego szpinaku
250
g
sera mozzarella
2
łyżki
masła lub oleju kokosowego
sól, pieprz do smaku
Instrukcje
Nastaw piekarnik na 175 stopni (góra-dół).
Liście szpinaku wypłucz i osusz.
Na patelni rozgrzej masło i podsmaż boczek.
Po kilku minutach dodaj na patelnię szpinak (wystarczy, że lekko się skurczy).
W misce ubij jajka i dodaj starty ser. Dokładnie wszystko wymieszaj.
Następnie dodaj do miski usmażony boczek i szpinak.
Wszystko wymieszaj, przełóż na patelnię z resztką tłuszczu i wstaw do piekarnika na 25 – 30 minut.