Cofnij

Keto Chleb Bezglutenowy

Czas przygotowania5 minuty
Czas gotowania40 minuty

Składniki

  • 1 szklanka mąki migdałowej
  • 3/4 szklanki mąki kokosowej
  • 1/3 szklanki sezamu
  • 0,5 szklanki siemienia lnianego
  • 1/4 szklanki łupin babki jajowatej
  • 0,5 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka soli himalajskiej
  • 0,5 szklanki oleju kokosowego
  • 6 jajek
  • 1,5 łyżeczki bazylii i oregano

Instrukcje

  • Ustaw piekarnik na 175 stopni (góra – dół).
  • Wymieszaj wszystkie suche składniki.
  • W oddzielnej misce dokładnie ubij jajka z olejem kokosowym
  • Połącz mokre składniki z suchymi i dokładnie wymieszaj. Najlepiej użyj miksera.
  • Wyłóż formę papierem do pieczenia, albo nasmaruj ją masłem. Wlej do formy ciasto.
  • Włóż do piekarnika na 45 minut. Po tym czasie wbij do chleba wykałaczkę. Keto chleb będzie gotowy, jeśli wykałaczka będzie sucha.
  • Po 10 – 15 minutach od wyjęcia z piekarnika wyjmij chleb z formy i pozostaw do ostygnięcia. Jeśli zostawisz go w formie, to będzie mokry.