Go Back

Keto Krakersy z Ziarnami

Prep Time5 mins
Cook Time45 mins
Course: Snack
Servings: 30 krakersów
Calories: 60kcal

Ingredients

  • 40 g mąki migdałowej
  • 45 g nasion słonecznika
  • 45 g pestek dyni
  • 55 g nasion chia
  • 50 g nasion sezamu
  • 1 łyżka soli
  • 60 ml oliwy
  • 240 ml gorącej wody

Instructions

  • Nagrzej piekarnik do temperatury 150 stopni (góra-dół).
  • Wymieszaj suche składniki. Następnie dolej olej i wodę. Dokładnie wymieszaj aż do momentu uzyskania żelowej konsystencji.
  • Wyłóż ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  • Na górę ciasta połóż arkusz papieru do pieczenia.
  • Rozwałkuj ciasto tak, aby zajmowało całą powierzchnię blachy.
  • Zdejmij górny arkusz i włóż do nagrzanego piekarnika na 45 minut.
  • Wyłącz piekarnik i pozostaw krakersy do wyschnięcia w piekarniku. Po wyschnięciu i ostygnięciu pokrój na kawałki i posmaruj masłem.