Go Back

Wegańskie brownie z fasoli fit

Prep Time15 mins
Cook Time45 mins
Course: Dessert
Calories: 160kcal

Ingredients

  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 2 dojrzałe banany
  • 2 łyżki oliwy
  • 3 łyżki siemienia lnianego
  • 3 łyżki kako
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 80 g orzechów włoskich
  • erytrol (opcjonalnie, jeśli nie masz dojrzałych bananów lub lubisz słodsze ciasta)

Instructions

  • Ustaw piekarnik na 180 stopni (grzanie góra – dół).
  • Zmiel siemię lniane na mąkę i zalej ciepłą wodą. Odstaw na około 10 minut, aż zgęstnieje.
  • Banany zgnieć widelcem na gęstą masę. Możesz też użyć blendera.
  • Fasolę z puszki dokładnie wypłucz i zblenduj na gładką masę.
  • Orzechy pokrój na drobne kawałki
  • Wszystkie składniki mieszamy i blendujemy na jednolitą, gładką masę.
  • Zblendowaną masę przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy i wkładamy do piekarnika na 45 minut.
  • Smacznego!