Go Back

Frittata z boczkiem i świeżym szpinakiem

Prep Time10 mins
Cook Time35 mins
Course: Breakfast
Servings: 2 porcje

Ingredients

  • 8 jajek
  • 250 g boczku
  • 250 g świeżego szpinaku
  • 250 g sera mozzarella
  • 2 łyżki masła lub oleju kokosowego
  • sól, pieprz do smaku

Instructions

  • Nastaw piekarnik na 175 stopni (góra-dół).
  • Liście szpinaku wypłucz i osusz.
  • Na patelni rozgrzej masło i podsmaż boczek.
  • Po kilku minutach dodaj na patelnię szpinak (wystarczy, że lekko się skurczy).
  • W misce ubij jajka i dodaj starty ser. Dokładnie wszystko wymieszaj.
  • Następnie dodaj do miski usmażony boczek i szpinak.
  • Wszystko wymieszaj, przełóż na patelnię z resztką tłuszczu i wstaw do piekarnika na 25 – 30 minut.