Go Back

Kaszotto Warzywne z Kaszy Gryczanej

Prep Time5 mins
Cook Time15 mins
Course: Main Course
Servings: -4 osoby

Ingredients

  • 2 czerwone papryki
  • 1 puszka kukurydzy bez dodatku cukru
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 200 g kaszy gryczanej
  • 1 butelka passaty pomidorowej może być kartonik przecieru pomidorowego
  • 2 średniej wielkości papryczki chili
  • pieprz, słodka papryka

Instructions

  • Kaszę gryczaną gotujemy w wodzie z dodatkiem passaty. Dzięki temu kasza wchłonie passatę nabierająć ciekiewego koloru i smaku
  • Fasolę i kukurydzę wysypujemy na sitko i dokładnie płuczemy.
  • Paprykę kroimy w średniej wielkości kostkę. Chili kroimy w paski (nie usuwamy ziarenek)
  • Na patelnię wylewamy passatę i dodajemy paprykę. Nie potrzebujemy żadnego tłuszczu. Dusimy pod przykryciem. Po kilku minutach kiedy papryka zmięknie dodajemy resztę składników i doprawiamy do smaku pieprzem i słodką papryką.
  • Całość dusimy przez ok. 10 minut delikatnie mieszając. Jeśli chcecie zredukować passatę, to na ostatnie 2-3 minuty zdejmijcie pokrywę.