Cofnij

Keto Bułki Bez Jajek i Nabiału

Czas przygotowania10 minuty
Czas gotowania1 godzina
Porcje: 6 bułek

Składniki

  • 50 g łupin babki jajowatej
  • 3 łyżki siemienia lnianego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 1,5 szklanki mąki migdałowej
  • 1 szklanka gorącej wody

Instrukcje

  • Ustaw piekarnik na 175 stopni (góra – dół).
  • Siemię lniane zmiel i zalej letnią wodą. Odstaw na około 10 minut, aż zgęstnieje.
  • Do miski wsyp wszystkie suche składniki i wymieszaj.
  • Dolej wody i dodaj siemię. Dokładnie wymieszaj, najlepiej mikserem.
  • Wyłóż blachę papierem do pieczenia.
  • Z ciasta uformuj rulon, pokrój na równe części. Z każdej z nich uformuj bułkę i rozłóż na blaszce.
  • Włóż do piekarnika na 50 – 60 minut. Czas uzależniony jest od wielkości keto bułek.
  • Keto bułki będą gotowe, gdy pukając w jej spód usłyszysz głuchy odgłos.