Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Wydrukuj przepis
Keto Chleb Bezglutenowy
Czas przygotowania
5
minuty
minut
Czas gotowania
40
minuty
minut
Składniki
1
szklanka
mąki migdałowej
3/4
szklanki
mąki kokosowej
1/3
szklanki
sezamu
0,5
szklanki
siemienia lnianego
1/4
szklanki
łupin babki jajowatej
0,5
łyżeczki
bezglutenowego proszku do pieczenia
1
łyżeczka
soli himalajskiej
0,5
szklanki
oleju kokosowego
6
jajek
1,5
łyżeczki
bazylii i oregano
Instrukcje
Ustaw piekarnik na 175 stopni (góra – dół).
Wymieszaj wszystkie suche składniki.
W oddzielnej misce dokładnie ubij jajka z olejem kokosowym
Połącz mokre składniki z suchymi i dokładnie wymieszaj. Najlepiej użyj miksera.
Wyłóż formę papierem do pieczenia, albo nasmaruj ją masłem. Wlej do formy ciasto.
Włóż do piekarnika na 45 minut. Po tym czasie wbij do chleba wykałaczkę. Keto chleb będzie gotowy, jeśli wykałaczka będzie sucha.
Po 10 – 15 minutach od wyjęcia z piekarnika wyjmij chleb z formy i pozostaw do ostygnięcia. Jeśli zostawisz go w formie, to będzie mokry.